Jak zwijać gołąbki?

Najlepsze gołąbki to takie, które zawijamy w liście kapusty. Nie ulega wątpliwości, że najlepsze techniki ich zawijania zostały opracowane przez doświadczone panie domu. Niestety czasami czynność ta może przysporzyć wiele problemów osobie, która nigdy wcześniej tego nie robiła. Sposób zaproponowany przeze mnie jest bardzo prosty i nie wymaga dużego wysiłku. Poniżej znajdziecie metodę Babci Józi na szybkie i skuteczne zawijanie gołąbków.
Jak zwijać gołąbki?
Rzeczy, których potrzebujesz:
Kapusta, Nadzienie do gołąbków
1
Oddziel liście od kapusty za pomocą noża. Jeśli liście będą się źle oddzielać wówczas włóż kapustę do gotującej się wody na kolejne kilka minut.Robienie gołąbków 1
2
Wytnij nożem wystającą, twardą część każdego z liści (nerw środkowy).Robienie gołąbków 2
3
Nałóż dużą, kopiatą łyżkę nadzienia na liść od strony łodygi.Robienie gołąbków 3
4
Zwiń liść (jeden obrót, aby zakryć nadzienie).Robienie gołąbków 4
5
Zagnij do środka lewą część.Robienie gołąbków 5
6
Zagnij do środka prawą część.Robienie gołąbków 6
7
Znów zawiń.Robienie gołąbków 7
8
I jeszcze raz zawiń - do końca liścia.Robienie gołąbków 8
9
Gołąbek jest gotowy!
Robienie gołąbków
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (1)

Nie będzie widoczny na stronie
 
lendoren - 2016-09-30
podziwiam wsysstkich, którym sięchce to robić - szczególnie mojej babci, która mimo upływających lat, zawsze z przyjemnością wejdzie do kuchni zrobić gołąbki :) Gdy jej się nie chce, to korzystam z gołąbków Międzychodu - też smakują w zasadzie podobnie jakk te domowe :)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub