Jak zrobić omlet z szynką, kukurydzą i zieloną cebulką?

Poniżej przedstawiam przepis na pysznego omleta. Jeśli chcesz to wszystkie składniki możesz wymieszać z jajkiem a dopiero później je usmażyć, jednak uważam, że ta wersja jest znacznie smaczniejsza. Wybierz składniki jak najlepszej jakości - to od nich będzie zależeć końcowy smak potrawy.
Jak zrobić omlet z szynką, kukurydzą i zieloną cebulką?
Rzeczy, których potrzebujesz:
2 jajka, 2 łyżki śmietany 18%, 2 plasterki szynki, 1 łyżka kukurydzy (może być to mieszanka meksykańska kukurydzy z papryką), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej cebulki lub szczypiorku, przyprawy (sól, kurkuma, chili, parmezan), 1 łyżeczka masła.
1
Przygotuj składniki. Plasterki szynki pokrój w kostkę, zaś zieloną cebulkę drobno posiekaj.
2
Do pojemnika od blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawy.
3
Wszystko dokładnie zmiksuj.
4
Rozgrzej na patelni masło i poczekaj, aż się sklaruje.
5
Przelej na patelnię mieszankę jajeczną.
6
Zmniejsz ogień na mały i przykryj patelnię pokrywką. Smaż do czasu, aż omlet urośnie.
7
Przełóż na talerz, posyp wcześniej przygotowanymi dodatkami i złóż na pół. Jedz samego lub z pieczywem posmarowanym masłem.
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub