Jak zrobić jajka faszerowane?

Jajka faszerowane mogą wyglądać zaskakująco na twoim stole, wystarczy tylko że poświęcisz ich udekorowaniu kilka minut więcej. Farsz, który proponuję poniżej zapewne przypadnie do gustu Twoim gościom.
Jak zrobić jajka faszerowane?
Rzeczy, których potrzebujesz:
6 ugotowanych na twardo jajek, 2 łyżki zmielonej, lub bardzo drobno posiekanej słodkiej cebuli, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki tartego chrzanu, 2 łyżeczki ostrzejszej musztardy, sól i pieprz do smaku, do dekoracji: oliwki, papryka marynowana, szczypior, zielona cebulka, ziele angielskie
1
Przekrój ugotowane jajka na połówki po długości.
2
Delikatnie aby inne uszkodzić białek wyjmij żółtka do miski. Zgnieć żółtka widelcem aż będą drobne.
3
Dodaj majonez, słodką cebulkę, chrzan, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj aż całość będzie stanowić jedną masę.
4
Masę nakładaj do połówek białek. Możesz użyć szprycy do dekorowania ciasta albo łyżeczki.
5
Udekoruj według własnego uznania podanymi dodatkami.
6
Pozostaw w lodówce do schłodzenia zanim podasz na stół.
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub