Jak zrobić sos majonezowo ketchupowy?

Jest to prosty przepis na pyszny sos, który stanowi świetny dodatek do gotowanych krewetek, smażonego mięsa czy kurczaka. Możesz go również podawać jako dodatek do chipsów czy innych przystawek. Ilość składników możesz mieszać w zależności od swoich upodobań; jeśli chcesz, aby smak był bardziej pomidorowy to dodaj mniej majonezu; dodaj więcej czosnku jeśli chcesz, aby sos był bardziej ostry, a świeżą natkę pietruszki możesz zastąpić świeżą kolendrą.

Jak zrobić sos majonezowo ketchupowy?
Rzeczy, których potrzebujesz:
1 szklanka ketchupu, 1/2 szklanki majonezu, 2 ząbki czosnku, Około 3 łyżek stołowych posiekanej natki pietruszki, Sól i czarny pieprz do smaku.
1
Do miski wlej ketchup, a pietruszkę umyj.Składniki na sos
2
Dodaj majonez do tej samej miseczki co ketchup.Majonez z ketchupem
3
Dopraw solą i pieprzem.Majonez z ketchupem, solą i pieprzem
4
Obierz i wyciśnij czosnek.Wyciskanie czosnku
5
Dobrze wymieszaj.Mieszaknie sosu
6
Posiekaj świeżą pietruszkę i dodaj do miski.Sos z pietruszką
7
Znowu dobrze wymieszaj.Mieszanie sosu
8

Sos ten podawaj jako dodatek do dan głównych lub przystawek takich jak chipsy, frytki, potrawy z grilla czy smażone lub gotowane krewetki. Smacznego!

Sos ketchupowo musztardowy
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Bardzo często zdarza się, że otrzymujesz leki na receptę i zalecenie, aby przyjmować tylko połowę określonej dawki....
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub