Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu na sypko
Tag Gotowanie ryżu na sypko (3)
Ryż na sypko
3.3333/5
Jak ugotować ryż na sypko?
redaktor: Roza, specjalista Tipy.pl
Aby ryż był sypki należy przede wszystkim dobrze wypłukać ziarenka przed gotowaniem ze skrobi, która powoduje ich sklejanie. Chińczycy uważają, że w dobrze przygotowanym ryżu każde ziarenko...   czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8090/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
ryż
3.5000/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
gotowanie ryżu
3.7500/5
Zaskakujący trik jak zmniejszyć kaloryczność ryżu o połowę
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Ryż nie kojarzy nam się zazwyczaj z kaloryczną potrawą. 100g gotowanego białego ryżu to około 130 kcal. Jednak w połączeniu z innymi dodatkami, z którymi go serwujemy, możemy nazbierać już...   czytaj więcej »
Smażony ryż z kurczakiem
4.5000/5
Jak zrobić smażony ryż z kurczakiem?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Smażony ryż z kurczakiem jest daniem typowo azjatyckim. Najlepszy smażony ryż uzyskamy z ryżu ugotowanego poprzedniego dnia. Jest bardzo aromatyczny, a orientalne przyprawy sprawiają, że...   czytaj więcej »
Ryż z kurczakiem i warzywami
/5
Jak zrobić ryż z kurczakiem i warzywami?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Ilość imbiru oraz sosu sojowego należy dopasować do własnego smaku. Warzywa z tego przepisu są chrupiące - jeśli lubisz miękkie wówczas fasolkę zieloną wcześniej ugotuj w osolonej wodzie.   czytaj więcej »
Ryż z sosem mole
5.0000/5
Jak zrobić ryż z bekonem w sosie mole?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Sos mole to sos na bazie kakao lub gorzkiej czekolady. Ostre przyprawy oraz chrupiący bekon sprawiają, że ryż jest po prostu wyśmienity. Doskonała kompozycja przypraw sprawia, że trudno się...   czytaj więcej »
woda ryżowa
/5
Ile może zmienić jedna szklanka wody ryżowej dziennie?
redaktor: grzes_s, specjalista Tipy.pl
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z istnienia czegoś takiego, nie mówiąc już o korzyściach jakie ze sobą niesie, a szkoda bo jest to bardzo zdrowy napój, który jest ogromnym źródłem...   czytaj więcej »
biały ryż
/5
Czy biały ryż jest zdrowy?
redaktor: lucy, ekspert Tipy.pl
Biały ryż. Przez jednych uznawany za niezdrowe źródło pustych kalorii, przez innych za bezpieczny produkt zalecany do spożycia w umiarkowanych ilościach. Od lat toczy się spór, który rodzaj...   czytaj więcej »
ryż
3.5000/5
11 nietypowych zastosowań ryżu
redaktor: lucy, ekspert Tipy.pl
Ryż jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych na świecie. Czy wiedziałaś jednak, że można go używać nie tylko do jedzenia? Ma dobre właściwości absorpcyjne, utrzymuje ciepło i...   czytaj więcej »

Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Bardzo często zdarza się, że otrzymujesz leki na receptę i zalecenie, aby przyjmować tylko połowę określonej dawki....
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub