Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie > Techniki pieczenia

Techniki pieczenia

Porady (53)
Zmień widok
pierś z kurczaka
2.0000/5
Jak przyrządzić pierś z kurczaka w 5 minut?
redaktor: videk, specjalista Tipy.pl
Lubisz drób, uwielbiasz soczyste piersi z kurczaka, niestety nie dysponujesz sporą ilością czasu, którą możesz przeznaczyć na gotowanie? Przeczytaj w jaki sposób możesz serwować piersi...  czytaj więcej »
prażone orzechy laskowe
2.4444/5
Jak obrać i uprażyć orzechy laskowe?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Orzechy laskowe to najsmaczniejsze spośród wszystkich orzechów, a nie wiedzieć czemu jemy je głównie przemielone z dodatkiem czekolady pod postacią... no cóż – Nutelli. Mało kto potrafi...  czytaj więcej »
cukier
4.1667/5
Czym zastąpić cukier w ciastach i innych wypiekach?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Cukier ma o wiele większe znaczenie w piekarnictwie, niż tylko nadawanie słodkiego smaku. Zapewnia wypiekom odpowiednią wilgotność i delikatność, w procesie pieczenia rozpuszcza się, a w...  czytaj więcej »
szybkie obieranie pomarańczy
4.0000/5
24 triki kuchenne, o których na pewno nie słyszałaś
redaktor: ivona, specjalista Tipy.pl
Jeśli lubisz gotować, ale niekoniecznie chcesz spędzać cały swój wolny czas w kuchni, zdecydowanie powinnaś przeczytać ten artykuł. Opisane tutaj triki są tak proste i jednocześnie tak...  czytaj więcej »
zdrowo usmażony kurczak
3.6667/5
Jak zdrowo smażyć?
redaktor: bialko, specjalista Tipy.pl
Smażone potrawy wydają się bardzo niezdrowe, ale możemy temu zaradzić i wyczarować na patelni znacznie zdrowsze jedzenie. I do tego – jakie smaczne! Jak to zrobić? Przeczytaj poniżej.  czytaj więcej »
muffinki z kawałkami czekolady
2.5000/5
Jak zrobić dobre muffinki?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Przygotowanie ciasta na delikatne, puszyste muffiny opiera się na prostej zasadzie: w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej – mokre. Następnie dodajemy mokre składniki...  czytaj więcej »
Papilotki zrób to sam
5.0000/5
Jak zrobić papilotki tulipany?
redaktor: Jess, specjalista Tipy.pl
Jeśli robisz babeczki a nie masz papilotek to nie musisz koniecznie biec do najbliższego sklepu. Możesz je zrobić sama z papieru pergaminowego. Nic prostszego! Poza tym takie papilotki to...  czytaj więcej »
masło jak rozpuścić
3.0000/5
Jak szybko rozpuścić masło do ciasta?
redaktor: HanNaSolo, specjalista Tipy.pl
Czasem do pieczenia potrzebujesz masła. Niestety zapomniałaś go wyjąć z lodówki i jest twarde jak kamień. Zanim osiągnie temperaturę pokojową minie trochę czasu, a my potrzebujemy go już....  czytaj więcej »
3.0000/5
Jak zrobić tort Amaretto
redaktor: axima, specjalista Tipy.pl
Torty zawsze kojarzą nam się ze szczególnymi okazjami .Proponowany ponizej Tort Amaretto znakomicie smakuje do filiżanki wybornej włoskiej kawy. Jego delikatny smak wprowadzi w zachwyt i...  czytaj więcej »
3.8571/5
Triki kucharskie dla nie zawsze perfekcyjnej pani domu
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Marzysz o tym, by zostać perfekcyjną panią domu, ale coś cały czas staje ci na drodze? Przesolona zupa, przypalony ryż, nieatrakcyjnie pachnące czosnkiem ręce? Jest na to sposób. A nawet 12...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Bardzo często zdarza się, że otrzymujesz leki na receptę i zalecenie, aby przyjmować tylko połowę określonej dawki....
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub