Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie > Naczynia do gotowania

Naczynia do gotowania

Porady (13)
Zmień widok
szybkowar
2.5952/5
Jak wybrać szybkowar?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Zakup szybkowaru może być kłopotliwą kwestią, jeśli nie wiemy na jakie parametry zwrócić uwagę. Liczy się bowiem nie tylko pojemność naczynia i materiał, z którego jest wykonane. Skorzystaj...  czytaj więcej »
szybkowar
3.3000/5
Jak używać szybkowaru?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Zamieszczone tutaj wskazówki wyposażą cię w informacje niezbędne do opanowania umiejętności gotowania w szybkowarze. Nie zastąpią one jednak instrukcji dołączonej do twojego urządzenia. Dla...  czytaj więcej »
szybkowar
1.7583/5
Jak gotować w szybkowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Używanie szybkowaru jest bardzo przydatne w kuchni. Dzięki niemu przygotujesz dużo zdrowsze posiłki w krótkim czasie. Gotowanie w szybkowarze może zredukować czas przygotowania posiłku...  czytaj więcej »
garnki ze stali nierdzewnej
/5
Jak czyścić garnki ze stali nierdzewnej?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Gdyby zapytać przeciętnych Polaków, jakie naczynia do gotowania kupili lub zamierzają nabyć, sporo z nich odpowiedziałoby z pewnością: “Garnki ze stali nierdzewnej”. Nic w tym dziwnego, są...  czytaj więcej »
Moździerz w kuchni
2.0000/5
Co zrobić, gdy nie masz moździerza i tłuczka?
redaktor: majka, ekspert Tipy.pl
Na pewno zdarzyło ci się zabrać do przygotowywania potrawy z przepisu, ale w ostatniej chwili zorientowałaś się, że nie posiadasz odpowiednich narzędzi. Niektóre wymyślne i rzadko spotykane...  czytaj więcej »
wyposażenie kuchni
5.0000/5
Jak wyposażyć kuchnię? Podstawowe wyposażenie kuchenne
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Komplet garnków składający się ze 100 elementów, 150 noży, każdy do czegoś innego, 10 rodzajów patelni i milion innych narzędzi kuchennych nie uczynią z nikogo wspaniałego kucharza. Prawda...  czytaj więcej »
garnki
1.0000/5
Jaki rodzaj garnków wybrać?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Czy wiesz, że potrawa przygotowana w złym garnku może nie tylko stracić smak, ale także zaszkodzić zdrowiu? Dlatego też przed kupnem nowych naczyń do gotowania trzeba się dobrze zastanowić....  czytaj więcej »
Patelnia
4.0000/5
Jak wybrać patelnię? cz. 1
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Patelnia to podstawa każdej kuchni. Najlepiej mieć co najmniej 3 różnej wielkości oraz jedną dużą i głęboką – taka czwórka to absolutne minimum. Jak je jednak wybrać spośród tak bogatej...  czytaj więcej »
Patelnia
3.6000/5
Jak wybrać patelnię? cz. 2
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Dokonując wyboru drobnych narzędzi kuchennych często stajemy przed dylematem, jakie będą dla nas najlepsze. Według technologów żywienia przyrządzanie posiłków w uszkodzonych garnkach i...  czytaj więcej »
wypalanie woka
3.2500/5
Jak używać woka po raz pierwszy (wypalanie woka)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wok wykonany ze stali węglowej przed pierwszym użyciem powinien być poddany tzw. procesowi wypalania. Ma to na celu wytworzenie na jego powierzchni cienkiej powłoki węglowej, która ochroni...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Bardzo często zdarza się, że otrzymujesz leki na receptę i zalecenie, aby przyjmować tylko połowę określonej dawki....
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub