Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie > Przetwory

Przetwory

Porady (152)
Zmień widok
Pasteryzowanie
3.2667/5
Jak pasteryzować słoiki?
redaktor: MamaOli, specjalista Tipy.pl
Pasteryzowanie jest techniką konserwacji i służy przedłużeniu trwałości przetworów. Polega ono na podgrzaniu i utrzymaniu temperatury pomiędzy 60 a 100 stopni C przez pewien okres czasu...  czytaj więcej »
Usuwanie naklejek ze słoika
3.3077/5
Jak pozbyć się etykietki ze słoika?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Żywność przechowywana w słoikach nie tylko wygląda o wiele efektowniej niż ta w foliowych torbach ale także dłużej utrzymuje swoją świeżość, nadaje się do spożycia i nie absorbuje wilgoci....  czytaj więcej »
ketchup domowy
2.0000/5
Jak zrobić ketchup z przecieru pomidorowego?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Ketchup to niezbędny dodatek do wielu potraw. Pizza, parówki, kiełbaska z grilla – wyobrażacie sobie te potrawy bez odrobiny soczystego pomidorowego cudeńka? Co ciekawe, ketchup jest...  czytaj więcej »
marynowana czerwona cebula
3.0000/5
Jak zrobić marynowaną czerwoną cebulę?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Marynowana czerwona cebula to nie tylko wyrazisty smak dodający charakteru niejednej potrawie. To też piękny, intensywny kolor, który sprawia, że danie od razu chce się jeść. Cebula...  czytaj więcej »
marmolada z jabłek
3.6667/5
Jak zrobić marmoladę z jabłek?
redaktor: aldona, specjalista Tipy.pl
Marmolada z jabłek nie wymaga chyba specjalnej reklamy. To zdrowy i pyszny dodatek do naleśników, placków, czy ryżu. Można ją również jeść samodzielnie. Przypadnie do gustu nie tylko...  czytaj więcej »
kiszone ogórki
3.9008/5
Jak kisić ogórki?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Sezon ogórkowy w pełni, a ty zastanawiasz się jaki przepis wybrać, aby ogórki były twarde i utrzymały się przez całą zimę? Jest wiele sposobów na ich kiszenie, ja proponuję ten według mnie...  czytaj więcej »
dżem pomarańczowy
3.2500/5
Jak zrobić dżem pomarańczowy?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl
Zastanawiałaś się kiedyś nad zrobieniem dżemu pomarańczowego? Jeśli nie, to proponuję Ci przygotowanie takowego. Prawda jest taka, że dżem pomarańczowy jest bardzo prosty w wykonaniu, a...  czytaj więcej »
/5
Jak pasteryzować butelki z sokiem?
redaktor: Jess, specjalista Tipy.pl
Pasteryzowanie przetworów w butelkach z zakrętkami odbywa się na takiej samej zasadzie jak pasteryzowanie przetworów w słoikach typu twist-off. Pasteryzacja w słoikach z korkami, jest nieco...  czytaj więcej »
jajka kiszone
3.5714/5
Jak zrobić jajka kiszone?
redaktor: Dafne, specjalista Tipy.pl
Jajka kiszone – albo się je kocha, albo nienawidzi. Dla tych, którzy należą do tej pierwszej grupy, przygotowałam super przepis na jajka kiszone na ostro. Jajka są pycha! Nie tylko jest to...  czytaj więcej »
Jak otworzyć słoik?
1.1100/5
Jak otworzyć słoik?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Otwieranie słoików może czasem sprawić kłopot, szczególnie gdy są bardzo mocno zakręcone. Poniżej przedstawiam kilka sposobów na otworzenie słoika.  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Bardzo często zdarza się, że otrzymujesz leki na receptę i zalecenie, aby przyjmować tylko połowę określonej dawki....
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub