Jak zrobić drinki na Halloween – mózgi?

Oto przepis na nieco przerażającego, choć bardzo smacznego halloweenowego shota. Podaj go swoim gościom na imprezie z okazji Halloween, nie zdradzając jego receptury. Zobaczysz, kto będzie miał odwagę spróbować...
Jak zrobić drinki na Halloween – mózgi?
Rzeczy, których potrzebujesz:
38 ml wódki truskawkowej, np. BOLS Strawberry, 4 ml soku z limonki, 24 ml Bailey's Irish Cream, 20 ml grenadyny
1
Schłodź wódkę. Wlej ją do shakera i dodaj sok z limonki. Wymieszaj i przelej do kielonka.
2
Za pomocą słomki wlej do kielonka Bailey's Irish Cream. Zanurz słomkę w Baileyu i zatkaj jej koniec palcem. Dzięki temu zassiesz do słomki potrzebną ilość likieru.
3
Zanurz słomkę w wódce i powoli odsłaniaj zatkany palcem otwór. Bailey zacznie się ścinać. Zrób z niego zawijasy, przypominające zwoje mózgu. Kontynuuj proces nalewania Baileya słomką, dopóki nie zrobisz w kielonku małego mózgu.
4
Na końcu dodaj do kielonka odrobinę grenadyny, by zrobiony w kroku poprzednim mózg został „ukrwiony”.
5
Połączenie kwaśnego soku z limonki z Irish Cream sprawia, że ten ostatni się ścina, tworząc podobne do mózgu zwoje. Grenadyna natomiast układa się na kształt naczyń krwionośnych. Mniam, mniam...
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Nie wiem jak u was, ale w moim przypadku, kiedy powietrze robi się nieco chłodniejsze, włosy stają się całkowicie...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub