Jak zrobić omlet po singapursku?

Omlety po singapursku są doskonałą propozycją na śniadanie, które jak wiemy jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Nie ulega wątpliwości, ze są bardzo sycące, dlatego możecie być pewni, ze doda wam energii na cały dzień. Niesamowity smak i aromat zachęci do zjedzenia nawet najwybredniejszego śniadaniowego niejadka. Świeże zioła stanowią sekret wyjątkowego smaku potrawy. Poniżej przedstawiam przepis na danie które kocha cały Singapur. Ludzie jedzą je tam o każdej porze dnia i nocy.
Jak zrobić omlet po singapursku?
Rzeczy, których potrzebujesz:
8 dużych ostryg, 2 łyżki skrobi kukurydzianej, 1 łyżka mąki ryżowej, 8 łyżek wody, 1 łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, drobno posiekane, 3 jajka, ubite, 1 łyżka sosu sojowego (do kupienia tutaj), 1 łyżka wina ryżowego (sake), Szczypta białego pieprzu, 5 gałązek kolendry, 1 łodyżka zielonej cebulki
1
Ostrygi umyj i osusz.
2
Wymieszaj mąkę ze skrobią i z wodą (powstanie bardzo rzadkie ciasto).
3
Rozgrzej dużą patelnię. Jak będzie już bardzo gorąca dodaj oleju i rozprowadź go po całym dnie. Wlej na patelnię ciasto i smaż je około 15 sekund i jak będzie na wpół ścięte wlej jajka.
4
Jak jajka będą już prawie ścięte odgarnij je ze środka patelni, wlej tam odrobinę oleju i wrzuć czosnek i smaż go kilka sekund. Wszystko wymieszaj. Dopraw sosem sojowym, sake i pieprzem. Dodaj ostrygi i smaż kilkanaście sekund aby wszystko się dobrze zagrzało.
5
Omlet przełóż na talerz. Posyp z wierzchu świeżą kolendrą i zieloną cebulką.
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub