Jak zrobić krem maślany?

Krem maślany jest świetnym dodatkiem do tortów, muffinek, babeczek i ciast. Poniżej przedstawiam najlepszy sprawdzony i przede wszystkim prosty przepis którego się trzymam już od wielu lat.
Jak zrobić krem maślany?
Rzeczy, których potrzebujesz:
3 szklanki cukru pudru, 225 g masła, łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1-2 łyżki śmietanki kremówki 36%
1
Utrzyj mikserem masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Najpierw ustaw mikser na wolne obroty a potem kiedy cukier wmiesza się w masło zwiększ je na średnie. Ubijaj masę kolejne 3 minuty.
2
Dodaj wanilię i śmietankę kremówkę. Kontynuuj ubijanie na średnich obrotach przez kolejną minutę. Jeśli jest taka potrzeba to dodaj więcej śmietanki (wówczas będzie nieco rzadsza konsystencja).
3
Jeśli zamierzasz uzyskać kolorowy krem maślany wówczas nie dodawaj do niego wanilii. Przeczytaj również Jak zrobić kolorowy krem do muffinek oraz Czym zastąpić barwnik spożywczy.
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub