Jak zrobić krem waniliowy do babeczek? strona 1 z 5

Takim kremem możemy ozdabiać babeczki ale również torty, placki i ciastka. Krem waniliowy możemy po prostu rozsmarować po całej powierzchni lub dekorować nim wypieki za pomocą szprycy z odpowiednią końcówką.
Jak zrobić krem waniliowy do babeczek?
Rzeczy, których potrzebujesz:
1 szklanka masła (225 g) w temperaturze pokojowej, 3-4 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, maksymalnie 4 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki
Udostępnij na FB
Wskazówki
Przełóż masę waniliową do szprycy lub rękawa kuchennego i udekoruj nią babeczki.
1
Robienie masy waniliowej 2
Zbierz potrzebne składniki.
2
Robienie masy waniliowej 3
Cukier puder przesiej przez sitko. Utrzyj mikserem masło tak, aby było puszyste. Dodaj 3 szklanki cukru pudru i zmniejsz prędkość miksera na najmniejszą (aby cukier puder nie fruwał po całej kuchni). Ucieraj aż cukier się dobrze wmiesza w masło.
3
Robienie masy waniliowej 4
Zwiększ prędkość miksera na średnią, dodaj wanilię, sól i 2 łyżki mleka lub śmietanki. Ubijaj przez około 3 minuty.
4
Masa waniliowa
Jeśli chcesz aby masa była bardziej gęsta to dodaj więcej cukru pudru a jeśli chcesz aby była rzadsza to dodaj więcej mleka lub śmietanki (dodawaj po 1 łyżce).
Wskazówki
Przełóż masę waniliową do szprycy lub rękawa kuchennego i udekoruj nią babeczki.
  • Komentarze Tipy.pl (2)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Szliterin - 2016-07-01
Fuj fuj fuj zniesmaczenie
zaslodzona092 - 2015-01-26
Suuuuuuuppppppppppppeeeeeeeerrrrrerrrrr
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub