Jak zrobić nadzienie do pączków Adwokat?

Nadzienie z Adwokata tj. z likieru jajecznego jest jednym z najpopularniejszych nadzień do pączków. Przygotowanie nadzienia jest dość pracochłonne jednak bardzo proste.
Jak zrobić nadzienie do pączków Adwokat?
Rzeczy, których potrzebujesz:
1 szklanka ajerkoniaku (Advocaat), 1/2 szklanki mleka, 1 budyń waniliowy, 1 żółtko, 1 łyżeczka cukru waliniowego
1
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu i odstaw na bok.
2
Za pomocą miksera dokładnie zmiksuj budyń z adwokatem i żółtkiem jajka.
3
Do garnuszka nalej mleko, postaw na ogień, dodaj cukier waniliowy i podgrzewaj cały czas mieszając do czasu rozpuszczenia się cukru.
4
Do zaczynającego się gotować mleka zacznij pomału dolewać mieszanki z ajerkoniakiem. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłącz ogień. Odstaw na bok do przestygnięcia. Nadziewaj pączki za pomocą szprycy.
Udostępnij na FB
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub