Jak zrobić pyszne ciasteczka na Halloween? strona 1 z 2

Pyszne halloweenowe ciasteczka z motywem nietoperza bez wątpienia zachwycą ciebie i twoje dziecko. Ich wykonanie nie jest skomplikowane i pomimo tego, że wymagają odrobiny czasu warto je zrobić, ponieważ smakują nieziemsko. Nie ma takiej osoby, która nie skosztuje choćby kęsa. Raz spróbowane będą regularnie pojawiać się na waszych stołach. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam upiec najlepsze ciasteczka na świecie.
Jak zrobić pyszne ciasteczka na Halloween?
Rzeczy, których potrzebujesz:
Forma do wycinania ciastek o średnicy około 6 cm, Forma do wycinania ciastek z motywem Halloween (dynia, duch, nietoperz itp., do kupienia tutaj), Duża miska, Mikser, CIASTO, 1 szklanka masła, 1 szklanka cukru kryształu, 1/4 szklanki mleka, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (do kupienia tutaj), 1 duże jajo, 2 i 3/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki gorzkiego kakao, 1 tabliczka gorzkiej czekolady (rozpuszczona i wystudzona), 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, LUKIER, 4 szklanki cukru pudru, 1/2 szklanki masła, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 2 łyżki mleka, Wybrany barwnik spożywczy
1
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę.
2
Dodaj mleko ekstrakt waniliowy i jajo, dokładnie wszystko wymieszaj.
3
Dodaj kakao, mąkę, roztopioną czekoladę, proszek do pieczenia i sodę po czym ponownie wymieszaj. Polecam mieszać mikserem na jednolita masę.
4
Podziel uzyskane ciasto na pół i każde zapakuj w woreczek i włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
5
Nagrzej piekarnik do 180 ºC.
6
Wyjmij jedno ciasto, rozłóż na stolnicy posypanej delikatnie mąką i rozwałkuj na placek grubości około 4 cm.
7
Formą do wycinania ciastek wycinaj koła z przygotowanego ciasta. Staraj się tak wycinać aby jak najbardziej wykorzystać ciasto.
8
Wycięte ciastka układaj na blaszce przykrytej papierem woskowym.
Udostępnij na FB
9
W tak przygotowanych ciastkach wytnij różne kształty za pomocą foremki z motywem Halloween.
10
Piecz ciastka około 10 minut.
11
Wystudź je po wyjęciu z pieca.
12
Powtórz powyższe czynności od krok 6, aż skończysz całe pierwsze ciasto.
13
Z drugim ciastem postępuj tak samo, czyli od kroku 6 do 11, pomiń jednak krok 9. czyli nie wycinaj już nic w przygotowanych kołach.
14
Podczas studzenia ciastek wykonaj lukier. Wsyp cukier puder, ekstrakt waniliowy i masło w misce. Miksuj mikserem na niskich obrotach. Powoli ciągle mieszając wlewaj mleko, aż uzyskasz taką konsystencję lukru jaką lubisz.
15
Dodaj do niego wybrany kolor barwnika spożywczego.
16
ciastka na Halloween
Nakładaj na ciastko bez wycięcia, około 2 łyżeczki lukru i przykrywaj je ciastkiem z wyciętym środkiem. Odłóż aż dokładnie zastygnie, zanim podasz na stół.
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub