Jak zrobić herbatę kardamonowo imbirową? strona 1 z 4

Nic nie działa tak kojąco na nasz organizm niż ciepła herbata. Jest to przepis na lekką wariację tradycyjnej herbaty masali wywodzącej się z Indii. Poznaj smak mlecznej herbaty o niepowtarzalnym smaku imbiru i kardamonu.
Jak zrobić herbatę kardamonowo imbirową?
Rzeczy, których potrzebujesz:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 ½ czubate łyżki herbaty
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki kardamonu
  • 1,5 cm kawałek imbiru
Udostępnij na FB
1
herbata masala
Obierz imbir ze skórki, pokrój drobno, zmiażdż lub posiekaj. Do moździerza wsyp kardamon oraz dodaj imbir, zgnieć mocno. Odłóż na chwilę.
2
herbata z imbirem i kardamonem
Do garnka wlej mleko i zagotuj. Gdy mleko będzie się pienić dodaj cukier. Zamieszaj, by cukier się rozpuścił. Wówczas dodaj zgnieciony imbir, kardamon i herbatę w proszku.
3
herbata masala
Duś całość przez 3-5 minut. Gdy całość zagotuje się, a herbata będzie miała odpowiedni kolor, wyłącz gaz. Przelej herbatę przez sitko i pij gorące.
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub