Czy powinno się przechowywać jajka w lodówce? strona 4 z 4

3
Bakteria salmonelli wywołuje zatrucie żywności
Ważną kwestią dotyczącą salmonelli jest fakt, że bakteria ta wywołuje zatrucie żywności, które w żaden sposób nie wpływa na jej smak, zapach czy tez wygląd. Nikt nie powie, czy jajka są nosicielami salmonelli, więc jest możliwe, że produkt kupowany w sklepach, warzywniakach, na wiejskich targach czy u sąsiadów zawiera szczepy bakterii. Ostateczna decyzja o zakupie wciąż należy do konsumenta. Każdy człowiek powinien przestrzegać zasad higieny żywności, ponieważ zapobieganie chorobom jest dużo łatwiejsze niż ich leczenie.
Udostępnij na FB
Przeczytaj teraz: Zakażenie salmonellą
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub