Jak zrobić bożonarodzeniowe tiramisu? strona 1 z 5

Włoskie tiramisu jest najlepsze na świecie. Przystrojone kakaowymi gwiazdami będzie wspaniałe na adwentowy wieczór jak i na Święta Bożego Narodzenia.
Jak zrobić bożonarodzeniowe tiramisu?
Rzeczy, których potrzebujesz:
200 g śmietany, 250 g Mascarpone, 250 g chudego, białego serka (typu Bieluch), 100 g cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200 g biszkoptów lub herbatników, 400 g owoców leśnych (mogą być mrożone)
Udostępnij na FB
1
tiramisu na Boże Narodzenie
Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z Mascarpone, białym serem i cukrem waniliowym. Do prostokątnej formy nałożyć kremu.
2
Tiramisu bożonarodzeniowe
Na całą powierzchnię kremu położyć herbatniki.
3
Tiramisu z owocami
Nałożyć owoce.
4
Tiramisu świąteczne
Owoce przykryć resztą kremu.
5
Tiramisu na święta
Na wierzch ułożyć herbatniki.
6
Tiramisu z gwiazdami
Wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub nawet na całą noc.
7
Tiramisu
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
8
Pyszne tiramisu
Tiramisu będzie wyglądało bardzo ładnie i świątecznie wówczas, gdy naniesiemy wzór gwiazdy za pomocą szablonu i kakaa.
Przeczytaj teraz: Jak zrobić tiramisu?
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub