Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność

Żywność

Porady (703)
Zmień widok
/5
W jakich chorobach pomagają nam owoce i warzywa?
redaktor: jolanda, specjalista Tipy.pl
Niektóre owoce, warzywa, zioła i przyprawy mają właściwości lecznicze. Zdrowe odżywianie pozwala nam utrzymać organizm w optymalnej wydajności, a jeżeli zachodzi w naszym organizmie jakiś...  czytaj więcej »
/5
Co jeść, aby chronić się przed atakiem serca?
redaktor: jolanda, specjalista Tipy.pl
Choroba wieńcowa jest bardzo częstym schorzeniem, zwłaszcza u tych, którzy stosują standardową dietę pełną uwodornionych olejów i cukru. Według statystyk około miliona osób miało w tym...  czytaj więcej »
/5
Poziomka - mały, pyszny owoc o wielkiej mocy
redaktor: katarzyna_a, ekspert Tipy.pl
Poziomka to niewielki owoc, który jest bardzo smaczny i pożyteczny. To jeden z 400 gatunków tego rodzaju roślin, ale z pewnością najbardziej lubiany. Poziomki to małe, pyszne owoce,...  czytaj więcej »
/5
Dlaczego klarowane masło jest tak ważne dla zdrowia?
redaktor: jolanda, specjalista Tipy.pl
Klarowane masło powstaje, gdy topi się zwykłe masło i wszelkie osady oraz powstała na wierzchu piana są usuwane. Pozostałość czystych tłuszczów, to właśnie masło klarowane. Tradycyjne...  czytaj więcej »
/5
Fakty i mity na temat soli
redaktor: olaa, specjalista Tipy.pl
Kuchenna, jodowana, morska czy sodowa - istnieje wiele rodzajów soli, które są stosowane w przemyśle spożywczym jako przyprawa albo konserwant do potraw. Często sami stosujemy zbyt duże...  czytaj więcej »
granat
3.4328/5
Jak jeść granat?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Pozornie nie do zjedzenia. Twarda łupinka zamykająca w środku galaretowatą zawartość. Jednak wbrew pozorom skonsumowanie granatu jest bardzo łatwe. Oto jak się do niego zabrać:  czytaj więcej »
Jak gotować makaron?
3.1123/5
Jak gotować makaron?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Makaron jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają kuchnię włoską. Ze względu na dużą zawartość skrobi bardzo często traci swoją strukturę, klei się i robi mniej sprężysty, a tym...  czytaj więcej »
jabłka pieczone w piekarniku
3.6944/5
Jak zrobić jabłka pieczone w piekarniku?
redaktor: Nyndza, specjalista Tipy.pl
To ulubiony przysmak dzieci i dorosłych, a także bardzo zdrowa przekąska. Jabłka możesz nafaszerować innymi owocami. Będą wówczas jeszcze smaczniejsze. Prosty i szybki przepis na ten...  czytaj więcej »
nuggetsy
4.0588/5
Jak zrobić nuggetsy?
redaktor: kanciapka, specjalista Tipy.pl
Jeśli masz ochotę na nuggetsy, wcale nie musisz wychodzić z domu i kierować się w stronę miejsc, w których możesz je zakupić. No, chyba, że do sklepu po kurczaka, lub inne składniki....  czytaj więcej »
przyrządzanie szpinaku
3.0271/5
Jak przyrządzić szpinak?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak mawia marynarz Popeye: jeśli chcesz być silny, jedz szpinak. Szpinak niewłaściwie przygotowany nie jest dobry, jednak doprawiony cytryną i czosnkiem smakuje jak marzenie. Gotowany...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (16)
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Najczęściej mamy z nimi do czynienia początkiem wiosny oraz w okresie letnim. Synoptycy i łowcy burz twierdzą, że...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub