Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie

Gotowanie i Pieczenie

Porady (794)
Zmień widok
/5
Dziesięć zalet prozdrowotnych gotowania w domu
redaktor: katarzyna_a, ekspert Tipy.pl
Wspólne spożywanie posiłków, jako forma podtrzymywania kontaktów towarzyskich, stało się w ostatnich czasach bardzo modne. Najczęściej spotkaniom z przyjaciółmi towarzyszą wypady na coś do...  czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8090/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...  czytaj więcej »
amerykańskie naleśniki
3.6418/5
Jak zrobić amerykańskie naleśniki?
redaktor: aldona, specjalista Tipy.pl
Naleśniki po amerykańsku nieco różnią się od ich polskich odpowiedników. Są grubsze i nieco przypominają racuchy. W niektórych przepisach znajdziesz nawet informację, że zamiast mleka,...  czytaj więcej »
Jak gotować makaron?
3.1123/5
Jak gotować makaron?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Makaron jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają kuchnię włoską. Ze względu na dużą zawartość skrobi bardzo często traci swoją strukturę, klei się i robi mniej sprężysty, a tym...  czytaj więcej »
jabłka pieczone w piekarniku
3.6944/5
Jak zrobić jabłka pieczone w piekarniku?
redaktor: Nyndza, specjalista Tipy.pl
To ulubiony przysmak dzieci i dorosłych, a także bardzo zdrowa przekąska. Jabłka możesz nafaszerować innymi owocami. Będą wówczas jeszcze smaczniejsze. Prosty i szybki przepis na ten...  czytaj więcej »
nuggetsy
4.0588/5
Jak zrobić nuggetsy?
redaktor: kanciapka, specjalista Tipy.pl
Jeśli masz ochotę na nuggetsy, wcale nie musisz wychodzić z domu i kierować się w stronę miejsc, w których możesz je zakupić. No, chyba, że do sklepu po kurczaka, lub inne składniki....  czytaj więcej »
2.6000/5
Jak zrobić sos serowy do zapiekanki?
redaktor: angel11, specjalista Tipy.pl
Mięsne, makaronowe czy warzywne zapiekanki coraz częściej goszczą na naszych stołach. Nic w tym dziwnego, są w końcu dość proste w wykonaniu i smaczne. Nie bez znaczenia jest też fakt, że...  czytaj więcej »
pita
3.0227/5
Jak zrobić pitę w domu?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Ciasto pita to niezastąpiony dodatek do kebabu, czy shoarmy. Nie kupisz go w sklepie, a bez niego nawet najlepsze orientalne danie nie będzie smakować tak jak powinno. Najprościej jest...  czytaj więcej »
ubita śmietana
3.4000/5
Jak ubić śmietanę na sztywno?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do...  czytaj więcej »
gotowana komosa
3.4118/5
Jak gotować komosę ryżową?
redaktor: BloodyMary, specjalista Tipy.pl
Komosa ryżowa (quinoa) pochodzi z Ameryki Południowej. Była przysmakiem Inków. Mimo że przez większość uważana jest ona za zboże, tak naprawdę zbożem nie jest, bliżej jej do buraka i...  czytaj więcej »
suszone grzyby
4.5/5
Jak suszyć grzyby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Suszenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów, a zarazem bezsprzecznie najtańszym. Metoda ta polega na odwodnieniu surowców, co znacznie przedłuża ich trwałość....  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub