Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Kuchnia Światowa i Regionalna

Kuchnia Światowa i Regionalna

Porady (310)
Zmień widok
sos do spaghetti
2.0546/5
Jak zrobić sos do spaghetti?
redaktor: Wiolka, specjalista Tipy.pl
Chociaż można kupić wiele rodzajów gotowych (i bardzo dobrych) sosów do spaghetti, to jednak nie ma to, jak sos domowej roboty. Za pomocą kilku prostych składników sprawisz, że wszyscy...  czytaj więcej »
Gołąbki z ryżem i mięsem
3.2778/5
Jak zrobić gołąbki z ryżem i mięsem?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Dla wielu z nas nie ma lepszego dania od babcinych gołąbków. Są pyszne i łatwe w przygotowaniu, możecie być pewni, że zaskoczą niejedną osobę. Kluczem do sukcesu jest doskonała kompozycja...  czytaj więcej »
kiełbasa
2.4237/5
Jak zrobić swojską kiełbasę?
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Kupiona w sklepie nie umywa się nawet do tej przygotowanej w domu. Oprócz niepowtarzalnego smaku zyskujesz pewność, że nie dodano do niej niczego, czego teoretycznie nie powinno w niej być.  czytaj więcej »
/5
Jak zrobić góralską kwaśnicę?
redaktor: angel11, specjalista Tipy.pl
“Gdy widze kwaśnice to kwice” śpiewali w piosence “Słodycze” bracia Golcowie. Założę się, że wiele osób zastanawiało się wówczas, czym jest owa kwaśnica. Nic dziwnego, w wielu regionach...  czytaj więcej »
pita
3.0227/5
Jak zrobić pitę w domu?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Ciasto pita to niezastąpiony dodatek do kebabu, czy shoarmy. Nie kupisz go w sklepie, a bez niego nawet najlepsze orientalne danie nie będzie smakować tak jak powinno. Najprościej jest...  czytaj więcej »
Spaghetti z mięsem mielonym
4.9046/5
Jak zrobić spaghetti z mięsem mielonym?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Spaghetti z mięsem mielonym jest bardzo dobrym pomysłem na szybki i pożywny obiad. Nie trzeba wielkich zdolności, aby je zrobić, więc poradzą sobie z owym daniem dosłownie wszyscy.  czytaj więcej »
Kartacze
3.2469/5
Jak zrobić kartacze?
redaktor: oskar2, specjalista Tipy.pl
Pewnie zastanawiacie się co to są kartacze? Jest to regionalna potrawa wywodząca się z Podlasia. Wyglądem przypomina dużą pyzę jednak smakuje zupełnie inaczej. Chcecie żeby wasi znajomi z...  czytaj więcej »
chrupiące warzywa z patelni
3.2500/5
Jak zrobić chrupiące warzywa z patelni?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Warzywa podawane w chińskich restauracjach są zazwyczaj idealnie ugotowane – miękkie, ale wciąż chrupiące, odpowiednio doprawione, o pięknym, żywym kolorze. Niewiele osób zdaje sobie sprawę...  czytaj więcej »
kebab
4.8590/5
Jak zrobić kebab?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kebab jest tureckim daniem, które w Polsce staje się coraz bardziej popularne. Wiele restauracji wprowadza kebab do swojego menu, co z pewnością przyciąga klientów, zwłaszcza tych...  czytaj więcej »
Żurek
4.6667/5
Jak zrobić żurek?
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Żurek to jedno z najstarszych polskich dań. Tradycyjnie podawany jest on w chlebie, jednak przeważnie serwowany jest na talerzach. Ma on wiele odmian jednak do składników, bez których nie...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Najczęściej mamy z nimi do czynienia początkiem wiosny oraz w okresie letnim. Synoptycy i łowcy burz twierdzą, że...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub