Tutaj jesteś: tag > świeżość jajek
Tag świeżość jajek (2)
Nieświeże jajko
2.8947/5
Jak sprawdzić świeżość jajek?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie jest ważne, do czego chcemy użyć jajek - czy chcemy z nich zrobić jajecznicę, majonez czy ugotować na twardo, to zawsze przed ich wykorzystaniem powinniśmy sprawdzić ich świeżość. Jak...   czytaj więcej »
świeżość jaj
2.8333/5
Jak sprawdzić świeżość jajka?
redaktor: HanNaSolo, specjalista Tipy.pl
Jajka to uniwersalny składnik wielu różnych potraw. Głównym kryterium oceny jajka jest oczywiście ich świeżość. Każdemu zdarzyło się dodać do potrawy nieświeże jajko. Ale jak sprawdzić czy...   czytaj więcej »
Podobne porady
Omlet z serem
3.6000/5
Jak zrobić omlet z serem?
redaktor: Camaieu, specjalista Tipy.pl
Prawdziwi fani sera z pewnością nie pogardzą omletem z serem na śniadanie. Takie śniadanie postawi na nogi każdego i nie pozwoli nam zgłodnieć co najmniej do południa. A poza tym - jest tak...   czytaj więcej »
przyrządzanie szpinaku
3.0271/5
Jak przyrządzić szpinak?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak mawia marynarz Popeye: jeśli chcesz być silny, jedz szpinak. Szpinak niewłaściwie przygotowany nie jest dobry, jednak doprawiony cytryną i czosnkiem smakuje jak marzenie. Gotowany...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3668/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
gotowanie warzyw
3.8328/5
Jak gotować warzywa, aby nie stracić witamin?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Prawidłowe gotowanie świeżych warzyw powoduje uwolnienie z nich niektórych składników odżywczych oraz przekształcenie ich w taki sposób, aby były łatwiej przyswajalne dla organizmu....   czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8090/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
gotowanie kaszy gryczanej
4.4495/5
Jak gotować kaszę gryczaną?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kasza gryczana znana jest ludziom od wieków. Jest ona doskonałym uzupełnieniem każdej diety. Jest to danie nisko kaloryczne, bogate w błonnik, białka i witaminy. Kaszę gryczaną możemy kupić...   czytaj więcej »
Brokuły
3.3858/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »
właściwości jajek
2.1765/5
Co musisz wiedzieć na temat jajek?
redaktor: lucy, ekspert Tipy.pl
Jajka są niezwykle popularnym i odżywczym produktem spożywczym. Trudno sobie wyobrazić bez nich naszą kuchnię. Zawierają całe mnóstwo składników odżywczych i wykazują właściwości, które...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub