Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Produkty Mleczne

Produkty Mleczne

Porady (43)
Zmień widok
kakao
3.6923/5
Jak zrobić prawdziwe kakao?
redaktor: ladymiss778, specjalista Tipy.pl
Dni coraz zimniejsze, na dworze szaro i ponuro... Najlepszym lekarstwem na jesienną chandrę będzie pyszne gorące kakao. Podaje przepis na tradycyjne kakao mojego dziadka. Myślę, że będzie...  czytaj więcej »
Mozzarella
3.5455/5
Jak zrobić Mozzarellę?
redaktor: oskar2, specjalista Tipy.pl
Mozzarella wywodzi się z południowych Włoch, jednakże ma wielu zwolenników na całym świecie. Często jest ona składnikiem pizz, lazanii czy innych tradycyjnych włoskich dań. Ser ten słynie...  czytaj więcej »
mleko kozie
2.4545/5
Jakie są właściwości mleka koziego?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
„Pij mleko, będziesz wielki!”, chyba każdy słyszał to popularne hasło reklamowe. Jednak w pierwszej kolejności powinniśmy zastanowić się, czy na pewno? Zatem ile prawdy w tym jest i jakie...  czytaj więcej »
mleko
4.0000/5
Jak przechowywać mleko?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Mleko w szczególny sposób jest narażone na różnego rodzaju zanieczyszczenia. O czystości mleka decyduje pierwszy etap cyklu produkcyjnego, czyli dojenie. Dojarka elektryczna ogranicza w...  czytaj więcej »
pełna lodówka
3.3571/5
Jak układać żywność w lodówce?
redaktor: szpilunia, specjalista Tipy.pl
Czasami zdarza się, że żywność trzymana w lodówce bardzo szybko traci swój smak i trwałość. Warzywa zaczynają nam więdnąć i psuć się, mięso szybko przestaje być świeże... Dlaczego się tak...  czytaj więcej »
Masło czosnkowe
5.0000/5
5 przepisów na masła smakowe
redaktor: vertende, specjalista Tipy.pl
Artykuł przedstawia kilka prostych przepisów na smaczne masła smakowe, idealne do kanapek oraz innych potraw. Świetnie nadają się do zamrożenia i późniejszego nadziewania np. mięs, czy...  czytaj więcej »
masło jak rozpuścić
3.0000/5
Jak szybko rozpuścić masło do ciasta?
redaktor: HanNaSolo, specjalista Tipy.pl
Czasem do pieczenia potrzebujesz masła. Niestety zapomniałaś go wyjąć z lodówki i jest twarde jak kamień. Zanim osiągnie temperaturę pokojową minie trochę czasu, a my potrzebujemy go już....  czytaj więcej »
kefir
3.5000/5
Probiotyk, który zapewnia zdrowie i długowieczność
redaktor: _paula_, ekspert Tipy.pl
Kefir to mleczny probiotyk, który znany był już mieszkańcom starożytnego Kaukazu. Kefir jest bogatym źródłem składników odżywczych korzystnych dla zdrowia jelit i lepszego trawienia. Uważa...  czytaj więcej »
Przechowywanie żywności
3.1471/5
Jak przechowywać żywność w lodówce?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak umieścić jedzenie w lodówce, aby na długo utrzymać jej świeżość oraz nie zmienić jej właściwości? Prawidłowe przechowywanie żywności spowalnia rozmnażanie się szkodliwych bakterii oraz...  czytaj więcej »
mozzarella domowej roboty
3.5455/5
Jak zrobić mozzarellę?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Mozzarella kupowana w sklepie to spory wydatek. Zwłaszcza, jeśli wie się jak przyrządzić ją samodzielnie w domu. Takie rozwiązanie jest nie tylko tańsze, ale daje gwarancję co do jakości...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub