Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Mięsa i Podroby

Mięsa i Podroby

Porady (38)
Zmień widok
nuggetsy
4.0588/5
Jak zrobić nuggetsy?
redaktor: kanciapka, specjalista Tipy.pl
Jeśli masz ochotę na nuggetsy, wcale nie musisz wychodzić z domu i kierować się w stronę miejsc, w których możesz je zakupić. No, chyba, że do sklepu po kurczaka, lub inne składniki....  czytaj więcej »
kiełbasa
2.4237/5
Jak zrobić swojską kiełbasę?
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Kupiona w sklepie nie umywa się nawet do tej przygotowanej w domu. Oprócz niepowtarzalnego smaku zyskujesz pewność, że nie dodano do niej niczego, czego teoretycznie nie powinno w niej być.  czytaj więcej »
kaczka z jabłkami
2.5600/5
Jak upiec kaczkę z jabłkami?
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Będzie idealna na niedzielny obiad, a także na rodzinną uroczystość. Przyrządzenie jej nie jest trudne, ale zajmuje sporo czasu, zatem nie jest to obiad na ostatnią chwilę.  czytaj więcej »
Stek w marynacie
2.8750/5
Jak zrobić marynatę do mięsa?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Mięsa same w sobie są średnio smacznym produktem. Cała magia ich smaku zależy od poprawnego przygotowania i przyprawienia. Zdecydowanie najlepszym sposobem na przyprawienie mięs jest...  czytaj więcej »
indyk
4.9028/5
Dlaczego warto jeść mięso z indyka?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Mięso z indyka zwłaszcza przez gospodynie starszej daty uważane jest za niezbyt dobre, suche i mało aromatyczne. Jednak liczba zwolenników tego chudego i czystego mięsa jest dużo wyższa....  czytaj więcej »
mięso duszone
2.6667/5
Jak zrobić mięso, żeby było miękkie i soczyste?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Miękkie, soczyste mięso polane aromatycznym sosem – idealne na rodzinny niedzielny obiad albo na kolację w gronie przyjaciół. Poznaj kilka kulinarnych sekretów miękkiego i soczystego mięsa...  czytaj więcej »
1.0000/5
Jak zrobić zrazy z ogórkiem kiszonym?
redaktor: bialko, specjalista Tipy.pl
Zrazy z ogórkiem kiszonym to świetny pomysł na przepyszny obiad. Łatwo je zrobić i jeszcze łatwiej zjeść. Jeżeli zatem nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad – oto on.  czytaj więcej »
marynowanie mięsa
4.2500/5
Jak zamarynować mięso - porady
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Nawet najdelikatniejszy kawałek mięsa nie będzie smaczny po zdjęciu z rusztu, jeśli wcześniej go nie zamarynujesz. Zalewa (najlepiej na bazie octu albo alkoholu) i oliwy sprawia, że mięso...  czytaj więcej »
pasztet z kaczki domowej roboty
3.2222/5
Jak zrobić pasztet z kaczki?
redaktor: Hose, specjalista Tipy.pl
Chciałabyś zrobić własny domowy pasztet z kaczki? To nic trudnego. Przeczytaj poniższe wskazówki, a dowiesz się krok po kroku, jak go przygotować.  czytaj więcej »
jakie mięso dla dziecka
/5
Mięso dla niemowlaka - jakie i kiedy podawać?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Uważasz, że najwyższy czas wzbogacić dietę twojego maluszka o nowe produkty, w tym mięso? Nim do tego jednak dojdzie, zaczynasz się zastanawiać… Czy to prawda, że indyk jest dla niemowlęcia...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub