Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Warzywa

Warzywa

Porady (197)
Zmień widok
/5
15 zalet słodkich ziemniaków
redaktor: Alicja, ekspert Tipy.pl
Słodkie ziemniaki wyglądem przypominają może zwykłe ziemniaki, lecz należą do całkiem innej rodziny i gatunku. Są niebywale bogate pod względem zawartości minerałów i składników odżywczych....  czytaj więcej »
/5
Sześć twórczych sposobów na dłuższe przechowywanie jedzenia
redaktor: jolanda, specjalista Tipy.pl
Wszystkie produkty żywnościowe łatwo się psują, a czasem się zdarza, że trudno jest je wykorzystać przed upływem terminu przydatności do spożycia. Dlatego skala marnotrawienia żywności, a...  czytaj więcej »
kiszone ogórki
3.3429/5
Co daje picie soku z kiszonych ogórków?
redaktor: katarzyna_a, ekspert Tipy.pl
Okazuje się, że sok z kiszonych ogórków to naturalne remedium na wiele różnych dolegliwości. Zapobiega odwodnieniu, ponieważ zawarty w nim sód zatrzymuje wodę w organizmie. Przywraca...  czytaj więcej »
Jak gotować ziemniaki?
2.4175/5
Jak gotować ziemniaki?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
W całym królestwie warzyw nie ma nic tak zdrowego co byłoby tak łatwe do przyrządzenia i tańsze niż ziemniaki. Poniżej przedstawiam sposoby gotowania i przyrządzenia ziemniaków.  czytaj więcej »
chrupiące warzywa z patelni
3.2500/5
Jak zrobić chrupiące warzywa z patelni?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Warzywa podawane w chińskich restauracjach są zazwyczaj idealnie ugotowane – miękkie, ale wciąż chrupiące, odpowiednio doprawione, o pięknym, żywym kolorze. Niewiele osób zdaje sobie sprawę...  czytaj więcej »
zielony groszek
4.1351/5
Jakie właściwości ma zielony groszek?
redaktor: healther, ekspert Tipy.pl
Zielony groszek to jedno z najczęściej nienawidzonych warzyw przez dzieci. Ale i niektórzy dorośli za nim nie przepadają. Te zielone kuleczki maja jednak wiele zalet i mogą dla nas i dla...  czytaj więcej »
sok z natki pietruszki
2.9412/5
Jakie są właściwości soku z natki pietruszki?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Natka pietruszki to roślina, którą znajdziemy w prawie każdej kuchni. Doskonale nadaje się do doprawienia zup, sosów, sałatek – jednak najwięcej korzyści daje przygotowanie z niej soku. Sok...  czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...  czytaj więcej »
pieczone warzywa
3.8333/5
Jak przyprawić pieczone warzywa?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Dla wybrednych smakoszy odpowiednie doprawienie warzyw (i generalnie wszystkich potraw) to podstawa. Ma zresztą ono coraz większe znaczenie dla wszystkich. Wychodzimy poza ramy, sól oraz...  czytaj więcej »
Sok z marchwi właściwości
3.4545/5
10 cudownych właściwości soku z marchwi
redaktor: monika_w, ekspert Tipy.pl
Picie soku marchwiowego pozwoli ci na przyswojenie w skoncentrowanej formie wszystkich zdrowych składników zawartych w tym warzywie. Marchew jest źródłem witamin oraz beta-karotenu, który...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub