Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Nabiał

Nabiał

Porady (62)
Zmień widok
1.0000/5
Czy powinno się przechowywać jajka w lodówce?
redaktor: Alicja, ekspert Tipy.pl
Jednym z ulubionych produktów, które ludzie spożywają na śniadanie, są przygotowywane na różne sposoby jajka. Są nie tylko łatwe do przygotowania, ale także bogate w mikroelementy i zdrowe....  czytaj więcej »
świeże jaja
3.8571/5
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże?
redaktor: grecja, specjalista Tipy.pl
Każdy z nas lubi zapach pysznej jajecznicy o poranku. Generalnie lubimy jeść jajka, są zdrowe, smaczne i stosunkowo niedrogie. Niestety nie zawsze potrafimy wykonać odpowiedniego wyboru w...  czytaj więcej »
Jaja przepiórcze
4.0833/5
Dlaczego warto jeść jaja przepiórcze?
redaktor: grecja2, specjalista Tipy.pl
Gdy słyszymy jajko, widzimy piękne bielutkie kurze jajo, które jadamy o każdej porze dnia. Doskonałe zarówno na obiad jak i na kolację. Niestety często słyszymy o działaniu cholesterolu, a...  czytaj więcej »
przechowywanie jaj
1.1435/5
Jak przechowywać jaja?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jaja zawsze należy traktować jako produkt wrażliwy na zewnętrzne warunki, należy je chronić przed światłem, przed wilgocią i dość wysoką temperaturą. Czas przechowywania zależy przede...  czytaj więcej »
Nieświeże jajko
2.8947/5
Jak sprawdzić świeżość jajek?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie jest ważne, do czego chcemy użyć jajek - czy chcemy z nich zrobić jajecznicę, majonez czy ugotować na twardo, to zawsze przed ich wykorzystaniem powinniśmy sprawdzić ich świeżość. Jak...  czytaj więcej »
żółty ser
3.2500/5
Dlaczego warto jeść żółty ser?
redaktor: wegierka, specjalista Tipy.pl
Sery twarde, częściej nazywane przez nas żółtymi, ostatnio obrosły złą sławą poprzez swoją kaloryczność. W dobie kultu szczupłej sylwetki żółte sery zazwyczaj znajdują się po stronie...  czytaj więcej »
Jajka
3.4118/5
Jak gotować jajka?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Dowiesz się tutaj jak sprawdzić świeżość jaj, co robić aby jajka nie pękały podczas gotowania, jak obierać jajka ze skorupki jak również w jaki sposób ugotować jajko na miękko.  czytaj więcej »
jajka po benedyktyńsku
5.0000/5
Jak zrobić jajka po benedyktyńsku?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Przygotowanie jajek po benedyktyńsku wymaga nie lada precyzji. Będzie ci potrzebny ciepły, chrupiący boczek, gorąca, zapieczona z masłem bułeczka, jajko „w koszulce” i kremowy sos...  czytaj więcej »
Mozzarella
3.5455/5
Jak zrobić Mozzarellę?
redaktor: oskar2, specjalista Tipy.pl
Mozzarella wywodzi się z południowych Włoch, jednakże ma wielu zwolenników na całym świecie. Często jest ona składnikiem pizz, lazanii czy innych tradycyjnych włoskich dań. Ser ten słynie...  czytaj więcej »
mleko kozie
2.4545/5
Jakie są właściwości mleka koziego?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
„Pij mleko, będziesz wielki!”, chyba każdy słyszał to popularne hasło reklamowe. Jednak w pierwszej kolejności powinniśmy zastanowić się, czy na pewno? Zatem ile prawdy w tym jest i jakie...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub