Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Przyprawy

Przyprawy

Porady (94)
Zmień widok
kurkuma unikanie
5.0000/5
Kto powinien unikać kurkumy?
redaktor: dominika_d, ekspert Tipy.pl
Kurkuma, popularna przyprawa wykorzystywana głównie do przygotowywania dań kuchni indyjskiej, ma wiele właściwości leczniczych. Działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo, pomaga w...  czytaj więcej »
imbir
3.8571/5
Jak obrać imbir?
redaktor: hugger, specjalista Tipy.pl
Imbir ma cudowne właściwości i niepowtarzalny smak. Często stosuje się go nie tylko jako dodatek do ciast, ale również do mięs czy herbaty. Świeży imbir ma dużo intensywniejszy aromat i...  czytaj więcej »
Przyprawa Cajun
/5
Jak zrobić przyprawę Cajun?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Przyprawę Cajun możesz używać praktycznie do wszystkiego. Można zmieszać ją z majonezem i dodawać do np. hamburgerów, doprawiać nią krewetki, ziemniaki, popcorn, jajka czy tofu. Przyprawa...  czytaj więcej »
Ketchup
3.3333/5
Czy ketchup jest zdrowy?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Z ketchupem mamy do czynienia najczęściej wtedy, kiedy sięgamy po kaloryczne i niezdrowe fast-foody. Jednak czy sam ketchup również jest niezdrowy? Przeczytaj artykuł i dowiedz się jakie...  czytaj więcej »
włoszczyzna suszona
/5
Jak zrobić suszoną włoszczyznę?
redaktor: pastka, specjalista Tipy.pl
Suszona włoszczyzna to popularny składnik w naszej kuchni. Ale czy czytałaś etykietkę?! Glutaminian sodu, sztuczne barwniki, tłuszcze, aromaty i konserwanty. Wystarczy! Domowa włoszczyzna...  czytaj więcej »
musztarda zastosowanie
3.8750/5
6 zaskakujących zastosowań musztardy
redaktor: majka, ekspert Tipy.pl
Po musztardę sięgasz zapewne, kiedy jesz kiełbasę lub pieczone warzywa, ale czy kiedykolwiek pomyślałaś, że możesz jej użyć jako elementu apteczki pierwszej pomocy? Okazuje się, że...  czytaj więcej »
kolendra
4.6471/5
Jakie są właściwości kolendry?
redaktor: healther, ekspert Tipy.pl
Kolendra jest coraz powszechniej używana w naszym kraju jako wspaniały dodatek do przeróżnych dań. Liście kolendry powinny mieć specjalne miejsce w każdej lodówce. Jest to zioło o dużych...  czytaj więcej »
lubczyk
5.0000/5
Jakie właściwości ma lubczyk?
redaktor: interion, specjalista Tipy.pl
Lubczyk to bylina z rodziny selerowatych, rozpowszechniona w Europie przez benedyktynów. Jako przyprawę w kuchni stosuje się liście lubczyku: świeże i suszone. Ma intensywny i bardzo...  czytaj więcej »
musztarda domowej roboty
5.0000/5
Jak zrobić musztardę?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Domowej roboty musztarda może wydawać się trudnym przedsięwzięciem. W rzeczywistości jej przygotowanie jest naprawdę proste i tanie. Zazwyczaj robi się w domu musztardę tradycyjną, jednak...  czytaj więcej »
przyprawa zastępująca sól
4.5000/5
Przyprawa zastępująca sól – jak ją zrobić?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Większość z nas nie wyobraża sobie życia bez soli. Gdy raz nauczymy się jej smaku, ciężko jest przekonać organizm, że można od niej odwyknąć. Niestety stan naszego zdrowia bardzo często...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub