Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Żywność > Grzyby

Grzyby

Porady (15)
Zmień widok
pieczarki faszerowane serem
4.5000/5
Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób...  czytaj więcej »
gotowane pieczarki
5.0000/5
Jak ugotować pieczarki?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Pieczarki to dodatek, który przyda się wszędzie. Niezależnie od tego, czy chcesz zapiec je na pizzy, wzbogacić nimi zapiekanki, czy tosty, przyrządzenie pieczarek może być trudniejsze, niż...  czytaj więcej »
grzyby kurki
4.2500/5
Jak przechowywać kurki na zimę?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Kurki to jedne z najsmaczniejszych, najładniejszych i najbardziej lubianych grzybów. Świeżymi możemy cieszyć się tylko jesienią, jednak istnieje kilka metod przechowywania tych grzybów,...  czytaj więcej »
/5
Jak zrobić grzyby w sosie własnym na zimę?
redaktor: Elena, specjalista Tipy.pl
Grzybki przygotowane w ten sposób smakują jak świeże. Idealne do wszelkiego rodzaju sosów, makaronów, zapiekanek oraz farszu, np. do krokietów. Są wyśmienite i z pewnością posmakują...  czytaj więcej »
pieczarki faszerowane
5.0000/5
Jak zrobić pieczarki faszerowane?
redaktor: Nyndza, specjalista Tipy.pl
Pieczarki to najbardziej dostępne i zarazem najtańsze grzyby. Faszeruje się je szybko i prosto, doskonale nadają się jako przystawka na imprezy i przyjęcia. Farsz może być w zasadzie...  czytaj więcej »
grzyby
/5
Jak prawidłowo przechowywać grzyby?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Właśnie wróciłeś z grzybobrania z koszem pełnym zbiorów, ale nie wiesz co teraz z nimi zrobić? Przeczytaj artykuł i poznaj sposoby prawidłowego przechowywania grzybów.  czytaj więcej »
kurki w occie
5.0000/5
Jak zrobić kurki w occie?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Stoisz przed koszem pełnym kurek i szukasz pomysłu jak przyrządzić je, by można się było cieszyć ich smakiem przez cały rok? Wypróbuj kurki w occie zrobione w oparciu o przepis poniżej....  czytaj więcej »
zbieranie grzybów
2.3333/5
Jak odróżnić grzyby jadalne od trujących?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Jak co roku ruszamy w las po skarby do kuchni. Dusimy je, suszymy, marynujemy – sezon na grzyby w pełni. Jednak róbmy to z głową, pamiętając o bezpieczeństwie swoim i rodziny – nie...  czytaj więcej »
grzyby w koszyku
3.0000/5
Jak uniknąć zatrucia grzybami?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Choć są ciężkostrawne, a organizm ma z nich niewielki pożytek, cenimy je z powodu walorów smakowych. Poza tym liczy się samo ich zbieranie i powrót z koszem pełnym skarbów. Należy jednak...  czytaj więcej »
kurki
/5
Jak przyrządzić kurki?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Te małe żółte grzybki towarzyszą nam przez całe lato i jesień, a ich smak jest niepowtarzalny. Można je smażyć, dusić, gotować. Kurki pasują do mięsa, jajek. Wyśmienicie też smakują podane...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Grzyby (15)
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub