Zupy

Porady (114)
Zmień widok
/5
Błędy, które popełniasz gotując zupę
redaktor: Alicja, ekspert Tipy.pl
Zupy to najprostszy sposób na obiad. Dobrze smakują w dniu ich przygotowania, a jeszcze lepiej na drugi dzień. Można je przygotować w dużej ilości, zamrażać i podgrzewać. Niezależnie od...  czytaj więcej »
Żurek
4.6667/5
Jak zrobić żurek?
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Żurek to jedno z najstarszych polskich dań. Tradycyjnie podawany jest on w chlebie, jednak przeważnie serwowany jest na talerzach. Ma on wiele odmian jednak do składników, bez których nie...  czytaj więcej »
/5
Jak zrobić góralską kwaśnicę?
redaktor: angel11, specjalista Tipy.pl
“Gdy widze kwaśnice to kwice” śpiewali w piosence “Słodycze” bracia Golcowie. Założę się, że wiele osób zastanawiało się wówczas, czym jest owa kwaśnica. Nic dziwnego, w wielu regionach...  czytaj więcej »
barszcz z buraków
5.0000/5
Jak ugotować barszcz z buraków?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Barszcz burakowy/ czerwony, jest daniem chętnie jedzonym przez niemal wszystkich. Można go podawać na talerzach a także w filiżankach do picia. Jest doskonałym posiłkiem, który chętnie jest...  czytaj więcej »
żurek w chlebie
3.6207/5
Jak zrobic żurek w chlebie?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Prawdziwy domowy żurek, najlepiej podany w chlebie, jest smakiem świąt wielkanocnych. Nie ma co ukrywać, jego przygotowanie jest dość trudne i czasochłonne, ale to dzięki temu ta potrawa ma...  czytaj więcej »
Wywar rybny
5.0000/5
Jak zrobić wywar rybny?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Wywar może się przydać jako baza do różnych zup rybnych, do rybnego risotto, rybnego curry, potraw z owoców morza, paelle itp. Taki wywar najlepiej jest zrobić od razu gdy ma się resztki...  czytaj więcej »
wywar z warzyw
3.0000/5
Jak zrobić wywar z warzyw?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ugotowanie domowego wywaru z warzyw jest niezwykle proste. Wywar ten jest zdrową i pyszną bazą, z której możemy przygotować każdą inną zupę, gulasz lub sos. Do wywaru warzywnego można...  czytaj więcej »
krewetki
/5
Jak podawać krewetki?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Dania z ich udziałem należą do wykwintnych, warto więc urozmaicić nimi menu. Podawaj je na przystawkę, jako dodatek do sałatek, pizzy czy ryżu. Świeże, mrożone, w skorupkach lub bez, a...  czytaj więcej »
jak ugotować rosół?
3.9524/5
Jak ugotować rosół?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie rosołu jest bardzo proste. Zanim jednak zaczniesz go gotować należy zrozumieć czym jest rosół i co się chce osiągnąć poprzez jego gotowanie. Czy ma to być zdrowy wywar dla chorej...  czytaj więcej »
krupnik
3.5000/5
Jak ugotować krupnik?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Proponuję pyszny polski krupnik, którym zachwycisz niejednego smakosza. Wymaga wprawdzie trochę czasu i "serca" oraz umiejętności, ale smak będzie nieoceniony. Poniżej podaję krok po kroku...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Pasty (31)
Sery (8)
Surówki (18)
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub