Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie > Techniki gotowania

Techniki gotowania

Porady (100)
Zmień widok
Jak gotować na parze?
3.6087/5
Jak gotować na parze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotować na parze można większość produktów żywnościowych. Ma to wiele zalet w porównaniu z innymi metodami gotowania. Produkty przyrządzane na parze zachowują wyższy poziom składników...  czytaj więcej »
gotowana komosa
3.4118/5
Jak gotować komosę ryżową?
redaktor: BloodyMary, specjalista Tipy.pl
Komosa ryżowa (quinoa) pochodzi z Ameryki Południowej. Była przysmakiem Inków. Mimo że przez większość uważana jest ona za zboże, tak naprawdę zbożem nie jest, bliżej jej do buraka i...  czytaj więcej »
jajko w koszulce
3.1250/5
Jak ugotować jajka w koszulkach?
redaktor: aldona, specjalista Tipy.pl
Jajka w koszulkach to jeden z najłatwiejszych, najszybszych i najmniej kalorycznych sposobów na przyrządzenie jajka. Jajka w koszulkach są świetnym dodatkiem do niektórych sałatek, na...  czytaj więcej »
Papryczki.
4.0000/5
Jak uratować zbyt ostrą potrawę?
redaktor: katja, specjalista Tipy.pl
Lubimy pikantne potrawy. Jednak gdy podczas ich przygotowania zdarza nam się niechcący przesadzić, często załamujemy ręce i owoc naszych kulinarnych wysiłków wyrzucamy do kosza. Nie musi...  czytaj więcej »
soczysta pierś z kurczaka
3.8095/5
Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka?
redaktor: Adela, specjalista Tipy.pl
Pierś z kurczaka to dość powszechny składnik wielu dań. Mimo to często przyrządza się ją tak, że jest zbyt sucha, gumowa i bez smaku. Nie musi jednak tak być. Poniżej poznasz sposób na...  czytaj więcej »
chrupiące warzywa z patelni
3.2500/5
Jak zrobić chrupiące warzywa z patelni?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Warzywa podawane w chińskich restauracjach są zazwyczaj idealnie ugotowane – miękkie, ale wciąż chrupiące, odpowiednio doprawione, o pięknym, żywym kolorze. Niewiele osób zdaje sobie sprawę...  czytaj więcej »
oliwa
3.1111/5
Jaki olej jest najzdrowszy do smażenia i gotowania?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Olej olejowi nierówny, dlatego warto przyjrzeć się im bliżej, zanim wybierzemy ten, który na dobre zagości w naszej kuchni. Wybierając najzdrowszą alternatywę należy wziąć pod uwagę nie...  czytaj więcej »
smażenie na głębokim oleju
5.0000/5
Jak smażyć na głębokim oleju?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Dla wielu osób smażenie na głębokim oleju kojarzy się jednoznacznie z niebotyczną ilością kalorii i daniami nasiąkniętymi olbrzymią ilością (spalonego często) tłuszczu. Nic bardziej...  czytaj więcej »
Jajka
3.4118/5
Jak gotować jajka?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Dowiesz się tutaj jak sprawdzić świeżość jaj, co robić aby jajka nie pękały podczas gotowania, jak obierać jajka ze skorupki jak również w jaki sposób ugotować jajko na miękko.  czytaj więcej »
Tagi: jaja, jajko, kurze
szybkie obieranie pomarańczy
3.8800/5
24 triki kuchenne, o których na pewno nie słyszałaś
redaktor: ivona, specjalista Tipy.pl
Jeśli lubisz gotować, ale niekoniecznie chcesz spędzać cały swój wolny czas w kuchni, zdecydowanie powinnaś przeczytać ten artykuł. Opisane tutaj triki są tak proste i jednocześnie tak...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub