Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Przepisy Świateczne > Przepisy Wielkanocne

Przepisy Wielkanocne

Porady (151)
Zmień widok
kaczka z jabłkami
2.5600/5
Jak upiec kaczkę z jabłkami?
redaktor: slowianka, specjalista Tipy.pl
Będzie idealna na niedzielny obiad, a także na rodzinną uroczystość. Przyrządzenie jej nie jest trudne, ale zajmuje sporo czasu, zatem nie jest to obiad na ostatnią chwilę.  czytaj więcej »
Żurek
4.6667/5
Jak zrobić żurek?
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Żurek to jedno z najstarszych polskich dań. Tradycyjnie podawany jest on w chlebie, jednak przeważnie serwowany jest na talerzach. Ma on wiele odmian jednak do składników, bez których nie...  czytaj więcej »
biała kiełbasa
2.9506/5
Jak zrobić białą kiełbasę?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Robienie kiełbasy w domu powoli wraca do łask i znajduje coraz więcej zwolenników. Czemu więc nie spróbować i nie przyrządzić dla rodziny takiego delikatesu, pasującego w sam raz na święta....  czytaj więcej »
Jajka po szkocku
4.8697/5
Jak zrobić jajka po szkocku?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Przepis na szkockie jajka jest bardzo stary i pochodzi on oczywiście ze Szkocji. Dawniej nadzienie w okół jajka robiło się z szynki, anchovies oraz bułki tartej. Jajka te w Szkocji są...  czytaj więcej »
żurek w chlebie
3.6207/5
Jak zrobic żurek w chlebie?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Prawdziwy domowy żurek, najlepiej podany w chlebie, jest smakiem świąt wielkanocnych. Nie ma co ukrywać, jego przygotowanie jest dość trudne i czasochłonne, ale to dzięki temu ta potrawa ma...  czytaj więcej »
Lukier królewski
3.5536/5
Jak zrobić lukier królewski?
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Lukier królewski jest śnieżnobiały i twardy. Może służyć zarówno do dekorowania ciastek, ciast jak i sklejania domków z piernika. Lukier ten ma bardzo gęstą konsystencję zatem powinien być...  czytaj więcej »
Baranek z masła
3.4286/5
Jak zrobić baranka z masła, żeby odchodził dobrze od formy?
redaktor: Martenka, specjalista Tipy.pl
Baranek jest jednym z najpiękniejszych tradycji wielkanocnych i symbolem Chrystusa Zmartwychwstałego. Tradycja nakazuje by w świątecznym koszyczku obok jajek, chrzanu i kiełbaski znalazło...  czytaj więcej »
Bułeczki zajączki
4.1379/5
Jak zrobić bułeczki w kształcie zajączków?
redaktor: Jess, specjalista Tipy.pl
Te słodkie bułeczki w kształcie zajączków podawaj na święta wielkanocne lub na co dzień jeśli masz w domu dzieci lub wydziwiającego męża. Przepis ten jest na około 30 sztuk malutkich...  czytaj więcej »
Babka ziemniaczana
4.5000/5
Jak zrobić babkę ziemniaczaną?
redaktor: Aakriti, specjalista Tipy.pl
Babka ziemniaczana czyli starte ziemniaki upieczone z jajkiem i przyprawami, to danie typowe dla kuchni północno-wschodniej. Danie to jest naprawdę przepyszne zarówno na ciepło jak i na...  czytaj więcej »
lukier
/5
Jak zrobić idealny lukier?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Sztuka robienia lukru polega na gotowaniu i ucieraniu. Za mało wygotowany lukier nie utrze się i będzie zawsze płynny. Gotowany zbyt długo – kamienieje podczas ucierania. Dodanie zbyt dużej...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub